Blad:
1

GeoWolf

Authentieke geocachers op Facebook

Een bijdrage van GeoWolf op 12-4-2015 16:32:32
QualityCachers denken bij geocaching op de eerste plaats aan avontuurlijke oriëntatietochten in natuurgebieden, aan wandelend navigeren met het GPS op zoek naar een verborgen container met een volwaardig logboek en artikelen om te ruilen. Dat maakt QualityCachers tot authentieke geoachers omdat zij het spel bij voorkeur spelen zoals de bedenker van geocaching het oorspronkelijk heeft bedoeld.

Veel authentieke geocachers herkennen zich niet langer in de commerciële spelvariant van geocaching, geregisseerd door de Amerikaanse webshop GroundSpeak. In Facebook-groepen, gewijd aan geocaching, gaat het meestal over puntjes en muntjes, over favo's, souvenirs, eremetaal, podiumplaatsen, statistieken en software-tooltjes om het rapen van pretentieloos strooigoed te faciliteren en te administreren.

Het commerciële cachen volgens GroundSpeak heeft weinig meer te maken met het oorspronkelijke spel en een authentieke geocacher voelt zich onder de veelrapers op Facebook vaak als een kat in een vreemd pakhuis. Daarom kunnen authentieke geocachers voortaan terecht in een eigen Facebook-groep, waar zij hun ervaringen, meningen en inzichten op niveau kunnen delen zonder storende ruis van de cachers die dwangmatig werken aan hun statistieken. Heb je als geocacher een Facebook-account, klik dan op de onderstaande URL.


https://www.facebook.com/groups/authentieke.geocachers/
     
Blad:
1